Γράφτηκε από τον/την Super User    Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 08:08
Φωτοβολταϊκό σύστημα

Δυνατότητα εγκατάστασης σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα για το σπίτι, εξοχικά, container που είναι απομακρυσμένα από το Δίκτυο της ΔΕΗ.

Ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελούμενο από με φωτοβολταικά πλαίσια δύναται να συνδυαστεί και με ανεμογεννήτρια (δημιουργώντας ένα υβριδικό σύστημα). Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί ικανοποιητικά να καλύψει ανάγκες σε ηλεκτρισμό σε μία κατοικία, ένα γραφείο μια αποθήκη ή ένα σκάφος. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε συσσωρευτές βαθιάς εκφορτίσεωςκαι τάσεως που κυμαίνεται στα 12 ,24 Volt ή 48V ενώ μπορεί να παράσχει αυτονομία από 1 έως και 5 ημέρες!

Το αυτόνομο σύστημα περιλαμβάνει επίσης ένα αντιστροφέας (inverter) για την μετατροπή του ρεύματος από 12 Volt/ 24V ή 48V DC στα 220 Volt AC ώστε να χρησιμοποιηθεί για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγείο , τηλεόραση , λαμπτήρες φωτισμού, υπολογιστές, modem internet, συναγερμό, κάμερες ασφαλείας κ.α.) Η διαστασιολόγηση γίνεται αντίστροφα από την κλασσικό τρόπο για τα διασυνδεδεμένα συστήματα. Πρώτα υπολογίζουμε τις ενεργειακές ανάγκες που απαιτείται να καλυφθούν και στην συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός του συστήματος.

Για επαρκή υπολογισμό κατάλληλου αυτόνομου φωτοβολταικού συστήματος είναι απαραίτητο ο μελετητής να γνωρίζει:

  • 1.Τις καταναλώσεις σε WATT της κάθε συσκευής που χρησιμοποιείτε ( ψυγείο, ΤV, φωτισμός, κλιματισμός... )

  • 2.Τις ώρες λειτουργίας τους σε ένα 24ωρο ( πχ. 4 ώρες TV, 5 ώρες φωτισμός κλπ)

  • 3.Τις μέρες λειτουργίας ( πχ. μόνο Σαββατοκύριακο ή μόνο 5 μέρες της εβδομάδα, κλπ )

  • 4.Την εποχή που τα χρησιμοποιείτε ( πχ μόνο το καλοκαίρι ή μόνο το χειμώνα σε καθημερινή βάση )

  • 5.Την ακριβή περιοχή τοποθέτησης για να υπολογισθεί το ενεργειακό φορτίο της περιοχής

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο. Τιμές προσφοράς και εκπτώσεων. Επιλέξτε μία από τις επόμενες κατηγορίες κατάλληλες για τροχόσπιτα, σκαφη, γιωτ, εξοχικές κατοικίες & μόνιμες κατοικίες.

 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας